Έγκλημα στο Λασίθι: Σε κλίμα έντασης ο 43χρονος δράστης στον ανακριτή

Έγκλημα στο Λασίθι: Σε κλίμα έντασης ο 43χρονος δράστης στον ανακριτή

Συγγενείς του νεκρού και του τραυματία συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ένταση επικράτησε στα δικαστήρια της Νεάπολης στο Λασίθι, όπου οδηγήθηκε ο 43χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του 73χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό του 45χρονου γιου του στα Περάμπελα του Πάνω Μεραμπέλλου.

Το κλίμα ήταν τεταμένο, καθώς όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν συγγενείς των θυμάτων, με τον 43χρονο να παραμένει «εγκλωβισμένος» για αρκετή ώρα μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο. Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, με τους τελευταίους να απαντούν: «Δεν είμαστε φονιάδες και ήρθε ένα μαϊμούνι και μας ξεφτιλισε. Δεν θα του κάνουμε τίποτα, δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας».

Τελικά ο 43χρονος «φυγαδεύτηκε» από άλλη πόρτα, υπό τον φόβο της επίθεσης από τους συγγενείς των θυμάτων. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Ο 43χρονος εμφανίστηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης συνοδεία του δικηγόρου του ενώπιον του Εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.