Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Δείτε τους χάρτες με την εξέλιξη του φαινομένου

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες δύο ημέρες. Η κακοκαιρία εξπρές θα διαρκέσει από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/02 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στη συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-02-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-02-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την

Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-02-2020

Γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΡΙΤΗ 18-02-2020

Γενικά αίθριος, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά.

Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-02-2020

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.