Υπόθεση Βαλεντίν: Ο πατέρας της τώρα δηλώνει, ότι η μητέρα της είναι ζωντανή

Υπόθεση Βαλεντίν: Ο πατέρας της τώρα δηλώνει, ότι η μητέρα της είναι ζωντανή

Γυναίκα εμφανίσθηκε στις αστυνομικές αρχές στη Λιόν της Γαλλίας και δήλωσε ότι είναι η μητέρα της 7χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν από το Κονγκό, η εξαφάνιση της οποίας από το Παγκράτι είχε δηλωθεί από τον πατέρα της στις 23 Δεκεμβρίου 2019 και η οποία βρέθηκε τελικά στη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, γυναίκα εμφανίσθηκε στις Γαλλικές Αρχές στην πόλη Λιόν, όπου βρέθηκε η 7χρονη, η οποία δήλωσε, ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν, η οποία όμως σύμφωνα με τον πατέρα της μικρής, έχει πεθάνει εδώ και χρόνια στο Κονγκό. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο πατέρας της Αμπελκά Αμπλαβικακά, ο οποίος κρατείται από την Αστυνομία, ομολόγησε ότι είπε ψέματα για τον θάνατο την συζύγου του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο πατέρας της 7χρονης είχε δηλώσει ψευδώς την εξαφάνιση της 7χρονης κόρης του Βαλεντίν, ενώ σε συνεννόηση με συγγενή του είχε μεθοδεύσει την μετάβασή της στο εξωτερικό. Για να βγει από την χώρα, χρησιμοποιήθηκε διαβατήριο άλλης ανήλικης, κόρης συγγενικού προσώπου του Αμπελκά.

Η 7χρονη μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι στις 21 Δεκεμβρίου 2019, συνοδευόμενη από αυτό το συγγενικό πρόσωπο. Μάλιστα και ο πατέρας της ετοιμαζόταν να φύγει για την Γαλλία, έχοντας ήδη εκδώσει εισιτήριο για σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2020, αλλά η αναχώρησή του απετράπη, λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου και άσκοπης κινητοποίησης των αρχών.