Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «χτυπούσε» πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Πάτρα

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που «χτυπούσε» πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Πάτρα

Μέσα σε δύο εβδομάδες είχαν διαπράξει επτά κλοπές

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διάπραξη κλοπών σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, καθώς και σε αρτοποιείο στη Μυρσίνη Ηλείας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Πάτρα έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση τρεις Έλληνες και συγκεκριμένα δυο άνδρες ηλικίας 22 και 43 ετών, καθώς και μια 26χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε κλοπές σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, μια σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Πάτρα, καθώς και μια σε αρτοποιείο στην Μυρσίνη Ηλείας, που είχαν διαπράξει οι δράστες τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ, λαχεία αξίας 600 ευρώ, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, οι δράστες ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και μαντήλια, ενώ επέλεγαν να δρουν κυρίως τις βραδινές ώρες. Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν μεταλλικά αντικείμενα ή πέτρες, προκειμένου να διαρρηγνύουν τα καταστήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...