Άγριο ξύλο στο κέντρο του Ηρακλείου από ομάδα νεαρών

Άγριο ξύλο στο κέντρο του Ηρακλείου από ομάδα νεαρών

Τρεις νεαροί ξυλοκόπησαν φοιτητές, συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι και έδειραν διασώστη του ΕΚΑΒ

Ένα απίστευτο περιστατικό άγριων ξυλοδαρμών από ομάδα νεαρών σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, στον οποίο επιτέθηκαν.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όταν τρεις νεαροί επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές, χωρίς κανέναν προφανή λόγο και αφορμή, σε τρεις νεαρούς φοιτητές που έκαναν αμέριμνοι τη βόλτα τους, τραυματίζοντας τους.

Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν, ωστόσο άνδρες της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν στο σημείο, όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο, κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους τρεις δράστες, με βάση τις μαρτυρίες των ξυλοκοπημένων νεαρών, αλλά και περαστικών που υπήρξαν αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες της θρασύτατης επίθεσης, και να τους οδηγήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Όπως προέκυψε, ο ένας από τους προσαχθέντες είναι νεαρός Αλβανικής καταγωγής, αλλά με ελληνική υπηκοότητα και ο δεύτερος Έλληνας με γνώσεις πολεμικών τεχνών. Με δεδομένο όμως ότι τα νεαρά θύματα της επίθεσης δεν προσήλθαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για να υποβάλλουν μηνύσεις, οι τρεις νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν συστάσεις.

Οι συστάσεις αυτές των αρχών ωστόσο, όπως προέκυψε από όλα όσα επακολούθησαν, δεν εισακούστηκαν. Η παρέα των νεαρών καθώς αποχωρούσε από το Αστυνομικό Μέγαρο, προκάλεσε φθορά σε ΙΧ αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο κοντά στον Σταθμό του ΕΚΑΒ στα Δύο Αοράκια. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος είναι διασώστης του ΕΚΑΒΒ, είδε τους νεαρούς να σπάνε τον καθρέπτη του χωρίς καμία αιτία και τους ακολούθησε, προκειμένου να τους ζητήσει τον λόγο.

Τότε δέχθηκε την οργισμένη αντίδρασή τους, καθώς ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στο πρόσωπο και το σώμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και μετέβη. Η περιγραφή που το θύμα της επίθεσης έδωσε για τους νεαρούς, που τον ξυλοκόπησαν ανελέητα, αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ότι επρόκειτο για τα ίδια ακριβώς άτομα που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσαχθεί για τον ξυλοδαρμό των νεαρών φοιτητών στην περιοχή του Αγίου Μηνά.

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους νεαρούς, τους δύο εκ των οποίων, εντόπισαν τελικά και συνέλαβαν επί της οδό Μητσοτάκη στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου.