Καιρός: Σε ποιους δρόμους της Κ. Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός: Σε ποιους δρόμους της Κ. Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Παγετός και χιονοπτώσεις στην περιοχή

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω παγετού και χιονοπτώσεων.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται από το 12ο έως 17ο χλμ της δημοτικής οδού Νάουσας -Τριών Πέντε Πηγαδίων, στη δημοτική οδό Νάουσας -Σελίου,από 12ο έως 17ο χλμ στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης μέσω Καστανιάς και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας -Σελίου και Βέροιας -Δασκίου.

Στο οδικό δίκτυο του νομού Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ έως το χιονοδρομικό και στον δρόμο Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας».

Στις Σέρρες, αλυσίδες απαιτούνται για τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Σερρών -Χιονοδρομικού Κέντρου Λαιλιά, Σερρών -Άνω Βροντούς και Νιγρίτας -Σοχού.

Στην Χαλκιδική αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού από το 65ο έως το 74ο χλμ., από το 54ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στους επαρχιακούς δρόμους Αρναίας -Στανού, Νεοχωρίου -Βαρβάρας -Ολυμπιάδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ταξιάρχη.

Στην Πιερία, η κίνηση διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελατοχωρίου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας -Λιβαδίου.