Εξαπατούσε πολίτες με δήθεν επενδυτικά προγράμματα

Εξαπατούσε πολίτες με δήθεν επενδυτικά προγράμματα

Το πρώην τραπεζικό στέλεχος στην Άμφισσα οικειοποιήθηκε πάνω από 350.000 ευρώ

Ένοχος για απάτη κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας ένας 57χρονος από την Άμφισσα, πρώην τραπεζικό στέλεχος, που φέρεται να οικειοποιήθηκε χρήματα από πολίτες, που ξεπερνούν τα 350.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiareport.gr, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών χωρίς αναστολή, ενώ πλέον αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του με πληρεξούσιο έγγραφο. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα κακουργήματα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, από δράστη που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, με το χρονικό διάστημα να προσδιορίζεται από το έτος 2001 έως το 2006.

Ο καταδικασθείς, ως υπάλληλος της Εμπορικής Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, κατά το ανωτέρω επίμαχο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενος την θέση του έπειθε τους συμπολίτες του, ότι ήταν «ειδικός» σε χρηματοοικονομικές επενδύσεις και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τα επενδύσει σε δήθεν επενδυτικά τραπεζικά προγράμματα, υποσχόμενος μεγάλες αποδόσεις.

Όμως όπως απεδείχθη, δεν προέβη ποτέ σε καμία επένδυση, οικειοποιούμενος τα χρήματα πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Άμφισσας, ύψους περίπου 350.000 ευρώ. Μάλιστα, ο αριθμός των παθόντων, πέραν αυτών που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, φημολογείται ότι ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 με 20 άτομα.