Δίκη ηθοποιού για βιασμό ταξιτζή: «Βιώνει συμπτώματα μετατραυματικού σοκ»

Δίκη ηθοποιού για βιασμό ταξιτζή: «Βιώνει συμπτώματα μετατραυματικού σοκ»

«Δε μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα»

Συμπτώματα του «μετατραυματικού συνδρόμου και του συνδρόμου ανάκλησης γεγονότων» βιώνει ο νεαρός οδηγός ταξί ο οποίος φέρεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από 30χρονο ηθοποιό τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με την κατάθεση του ψυχιάτρου Ορέστη Γιωτάκου, τεχνικού συμβούλου από την πολιτική αγωγή.

Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ψυχίατρος υποστήριξε πως ο νεαρός καθίσταται μη λειτουργικός, με αποτέλεσμα να είναι ανίκανος για εργασία τουλάχιστον σε αυτή τη φάση σημειώνοντας πως του έχει χορηγήσει αγωγή για nα κοιμάται.

«Τα συμπτώματα αυτά είναι αποτέλεσμα των σκηνών που θυμάται, της σεξουαλικής κακοποίησης. Τα συμπτώματα που αναφέρει παραπέμπουν σε συμπτώματα μετατραυματικού σοκ», τόνισε προσθέτοντας, «δε μπορεί να είναι τόσο καλός ηθοποιός. Αυτή την περίοδο επαναβιωνει στιγμές και φοβάται ότι θα του συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο όταν πάρει μια νέα κούρσα».

Την κατάθεση του μάρτυρα αμφισβήτησε η πολιτική αγωγή, η οποία ανέφερε ότι ο νεαρός οδηγός ταξί είναι σε θέση να εργαστεί, καθώς έχει κάνει από τον Ιανουάριο του 2019 έναρξη στην εφορία ως επαγγελματίας αυτοκινητιστής.

Έντονη αμφισβήτηση δέχτηκε και η κατάθεση της ψυχολόγου Χρ. Αντωνοπούλου η οποία στην προηγούμενη συνεδρίαση έκανε λόγο για σαδομαζοχιστικές συμπεριφορές του κατηγορουμένου ηθοποιού, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του.

Μάλιστα, σήμερα με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο ηθοποιός είπε πως θα στραφεί εναντίον της ψυχολόγου καταθέτοντας μήνυση για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος του.

Το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας μεταξύ αυτών η ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και πραγματογνωμοσύνες που αφορούν τα ευρήματα σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στην υπόθεση.