Άνοιξε ξανά μετά από 2,5 χρόνια το σχολείο της Ερεικούσας

Άνοιξε ξανά μετά από 2,5 χρόνια το σχολείο της Ερεικούσας

Οι μόλις δύο μαθητές θα κάνουν πλέον μάθημα στο νησί τους

Μετά από 2,5 χρόνια απόλυτης σιωπής κτύπησε και πάλι σήμερα το κουδούνι του δημοτικού σχολείου της Ερείκουσας, σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα στους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους των Διαπόντιων νήσων της Κέρκυρας.

Το πέτρινο μονοθέσιο δημοτικό σχολείο της Ερείκουσας είναι και το μόνο που «παίρνει σήμερα ζωή» στα Διαπόντια νησιά, το βορειοδυτικότερο ακρωτήρι της Ελλάδας, καθώς στους Οθωνούς και το Μαθράκι, τα σχολεία έκλεισαν πριν από πολλά χρόνια.

Οι δύο μαθητές με τη δασκάλα τους, που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε αυτή τη θέση, πέρασαν το πρωί το κατώφλι του σχολείου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, όπως είθισται, ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστου 'Ανθη.

Η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων δώρισε σχολικές τσάντες στα παιδιά, ενώ ένα συμβολικό δώρο δόθηκε και στη νεαρή δασκάλα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, «οι δύο μαθητές, αδερφάκια, το κοριτσάκι της Α' τάξης και το αγόρι της Γ΄ τάξης, θα συνεχίσουν πλέον τα μαθήματά τους στην Ερείκουσα, καθώς μέχρι πρότινος, έως το υπουργείο να μπορέσει να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για Ερείκουσα, οι δύο μαθητές παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα μαθήματα τους στο σχολικό κέντρο Βελονάδων».

Ο κ. Άνθης παρέδωσε όλο το αρχείο του σχολείου στην δασκάλα, ενώ με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ερείκουσας και τη δασκάλα, επικοινώνησε σήμερα και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη. Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να επισκεφτεί και πάλι το σχολείο για να διευκολύνει στο μέγιστο βαθμό την δασκάλα στις τυχόν δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίσει.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της Ερείκουσας, συμπαραστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στη νέα τους δασκάλα παρέχοντας της αμέριστη φιλοξενία. «Σήμερα η ελληνική σημαία ξανακυμάτισε στον ιστό του σχολείου και το "σώσον κύριε τον λαόν σου" ακούστηκε στην αίθουσα. Η Ελλάδα, το κράτος, η κυβέρνηση, έδειξε για άλλη μια φορά ότι όσο και να είναι το κόστος, δεν φείδεται προσπαθειών και χρημάτων όταν οι ανάγκες απαιτήσουν» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης.