Οι αγρότες στήνουν το πρώτο μπλόκο στην Κρήτη

Οι αγρότες στήνουν το πρώτο μπλόκο στην Κρήτη

«Μας βαράνε με τα ΜΑΤ όταν διεκδικούμε αποζημιώσεις»

Το πρώτο μπλόκο στην Κρήτη από το στρατόπεδο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στήνεται σήμερα το πρωί από τους αγρότες τα Πραιτώρια από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων.

Στις 29 Ιανουαρίου θα στηθεί το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια των Χανίων, ενώ αναμένεται και το μπλόκο στις Μάνδρες Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου αναφέρει το neakriti.gr.

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες των Αστερουσίων βγαίνουμε μπροστά, δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια! Δε θα χαρίσουμε τον ίδρο μας, δε θα γίνουμε δούλοι στη γη μας! Μας άφησαν στο έλεος του δάκου, που κατάστρεψε την παραγωγή μας, τα λάδια μάς τα μετέτρεψαν σε βιομηχανικά και τα παίρνουν σε τιμές ξεφτίλας, ενώ κερδίζουν αναμειγνύοντας τα με τα παρθένα. Πήραν τα σταφύλια τσάμπα, καταστρέφουν τη ρακή, ενώ αγοράζουν γάλα και κρέας κοψοχρονιά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του Συλλόγου.

«Οι κυβερνώντες μας κουνάνε το δάχτυλο ότι φταίμε εμείς για την καταστροφή στο λάδι, λένε παραμύθια για μύκητες και κλιματικές αλλαγές και μας βαράνε με ΜΑΤ όταν διεκδικούμε αποζημιώσεις» προσθέτουν.