«Πόλεμος» στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Πόλεμος» στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Με αφορμή ανακοίνωση της σχετικά με τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Την σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου ζητούν μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να διασφαλιστεί, όπως αναφέρουν, ο σεβασμός του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης.

Το αίτημα φέρει την υπογραφή των κ.κ. Π. Λυμπερόπουλου, Ν. Σαλάτα, Ευστ. Βεργώνη, Δ. Φούκα και Χ. Νάστα και έγινε με αφορμή «ατυχών», όπως τονίζουν, πρωτοβουλιών του προέδρου της Ένωσης Χρ. Σεβαστίδη σχετικά με θέματα που απασχολούν, μεταξύ των οποίων και την ανακοίνωση που αφορά τους κατηγορούμενους για τις καταλήψεις στο Κουκάκι. Οι υπογράφοντες υποστηρίζουν, πως οι ενέργειες του προέδρου «προκαλούν σύγχυση εντός του δικαστικού σώματος, αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του προέδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής».

Όπως αναφέρουν «ενόψει των τελευταίων τουλάχιστον ατυχών κατά τη γνώμη μας πρωτοβουλιών του προέδρου της Ένωσης μας Χρ. Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωση του στις 16/1/2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόζου, αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως της προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια Γ.Σ. και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας γενικής συνέλευσης στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά στον υπουργό Επικρατείας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του δικαστικού σώματος, αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του προέδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...