Καλύμνιοι ψαράδες: Έβγαλαν όπλο από τη θήκη, καλούσαμε το λιμεναρχείο, κάποιος να μας υποστηρίξει

Καλύμνιοι ψαράδες: Έβγαλαν όπλο από τη θήκη, καλούσαμε το λιμεναρχείο, κάποιος να μας υποστηρίξει

Τι λένε για το περιστατικό με τους Τούρκους λιμενικούς

Τις στιγμές έντασης που έζησαν με τους Τούρκους λιμενικούς σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καλύμνου περιέγραψαν οι ψαράδες στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

«Εμείς αλιεύουμε στην περιοχή των Ιμίων, φέτος αλιεύουμε νοτιοδυτικά, προς την Κάλυμνο, κάθε μέρα έχουμε παρενοχλήσεις από τουρκική ακταιωρό με έντονο ύφος, προχθές τράβηξαν όπλο από τη θήκη, πιθανώς για εκφοβισμό» περιέγραψαν οι ψαράδες Γιώργος και Βασίλης Λύρας και Αντώνης Βαβλάς, που επέβαιναν στο αλιευτικό το οποίο παρενόχλησαν Τούρκοι λιμενικοί.

«Εμείς πηγαίνουμε και θα πηγαίνουμε στο σημείο, γιατί πιστεύουμε πως είναι ελληνικά (τα νερά), εκεί πηγαίναμε και πριν 40 χρόνια με τους πατεράδες μας και ψαρεύαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» τόνισα.

«Έβγαλαν όπλο από τη θήκη, καλούσαμε το λιμεναρχείο, κάποιος να μας υποστηρίξει» πρόσθεσε ο κ. Λύρας, σημειώνοντας «αυτοί έχουν ένα πολεμικό σε μια βραχονησίδα και τρεις ακταιωρούς».

«Μας έλεγαν στα αγγλικά πως είναι τούρκικα τα μέρη και τούρκικα τα ψάρια που βγάζετε» συμπλήρωσε.

Περιγράφοντας το περιστατικό ανέφερε: «Σκάει ξαφνικά το φουσκωτό που είναι 2-2,5 μέτρα και κουτουλάει το καΐκι, εγώ τον έσπρωξα στο στήθος, του λέω μακριά τα χέρια σου από το καΐκι. Αυτός μιλούσε με το κινητό, το παρατάει και τραβάει το όπλο και το οπλίζει, με απειλούσε και το έδειχνε».
«Δεν το βάζω κάτω, μπορεί η Ελλάδα να φέρει ένα πλωτό, ένα πολεμικό, να μας υποστηρίξει λίγο. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είμαστε 15 ψαράδες» κατέληξε.