Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος των κατηγορουμένων

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: Τα στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος των κατηγορουμένων

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Έλληνας κατηγορούμενος κατά τη μεταγωγή του στο δικαστήριο για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν έφτασε στο δικαστήριο κοίταξε με προκλητικό τρόπο τους δημοσιογράφους και παρόλο που φορούσε χειροπέδες, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο, προβαίνοντας σε άσεμνη χειρονομία. 

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Με ενοχλεί το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι αγνοούν όλα τα αντικειμενικά στοιχεία της δικογραφίας. Υπάρχουν επιστημονικές προσεγγίσεις όπως είναι οι απαντήσεις από τον γονιδιακό έλεγχο του DNA, τα αποτυπώματα, η ιατροδικαστική έκθεση. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι το σενάριο της δήθεν συναινέσεως της κοπέλας είναι ένα κατασκεύασμα» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Τοπαλούδη, «ο ένας εκ των δύο, ο νεαρός Αλβανός, είχε ομολογήσει την πράξη και είχε περιγράψει και το τι έκανε ο συγκατηγορούμενός του. Όμως όταν πήγε στον ανακριτή, άλλαξε εντελώς την κατάθεσή του. Αρνήθηκε τα πάντα. Ο άλλος ο κατηγορούμενος, ο Έλληνας, απαξίωσε εντελώς την προανακριτική διαδικασία, κρυβόταν επί μέρες και επί ώρες, κορόιδευαν και οι γονείς του τους λιμενικούς αν θα παρουσιαστεί. Αυτή τη στάση κρατούν και σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι».

Δείτε το βίντεο στο 00:47: