Σήμερα η κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Σήμερα η κηδεία του Θεόδωρου Νιτσιάκου

Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα

Σε θλίψη βρίσκονται οι κάτοικοι των Ιωαννίνων μετά την γνωστοποίηση του τραγικού θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έχασε τη ζωή του όταν το όχημα του ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων από όπου και καταγόταν ο επιχειρηματίας.

Ο 76χρονος επιχειρηματίας είχε βρεθεί στη γενέτειρα του για να ασχοληθεί με το χόμπι του, το κυνήγι.

Η κηδεία του επιχειρηματία θα γίνει σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 13.00 μμ στα Ιωάννινα.

Η οικογενειακή στήριξη, θεμέλιο της επιτυχίας

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήγε για μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατά τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε η πορεία προς την επιχειρηματική κορυφή καθώς με συνεχή βήματα προόδου διεύρυνε την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και έχτισε σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Την τελευταία δεκαετία, η επιχείρηση Νιτσιάκος εισήχθη στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, προχώρησε στη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και πέτυχε την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Η επιχείρηση Νιτσιάκος έφτασε να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...