«Στέρεψαν» τα ντεπόζιτα των περιπολικών

Σε έγγραφο που κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, καταγγέλλει την έλλειψη καυσίμων στα περιπολικά της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το μέλος της ΠΟΑΣΥ, Νίκο Καραδήμα, τα πρώτα περιστατικά άρχισαν να εμφανίζονται περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η οικονομική κρίση έπληξε και τα ταμεία της αστυνομίας. Όπως ανέφερε στο 24h.gr, προηγήθηκαν πόλεις, όπως τα Ιωάννινα και η Λάρισα, που αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα λίγους μήνες πιο πριν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από επιστολή της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής, που σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τα οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο, επειδή το πρατήριό μας από 11-9-2012 στέρεψε».

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κύριος Καραδήμας, τα συγκεκριμένο φαινόμενο παίρνει μέρα με τη μέρα μεγάλες διαστάσεις, καθώς το τελευταίο διάστημα αρκετοί πρατηριούχοι κατήγγειλαν τις συμβάσεις, που είχαν συνάψει με την Ελληνική Αστυνομία, λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές των καυσίμων.

Ο εκπρόσωπός τύπου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Μανούρας, μας μίλησε για μεμονωμένο περιστατικό και ανέφερε ότι το  πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού και την ανάθεση της διάθεσης σε νέο πρατηριούχο.

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο της ΠΟΑΣΥ και η καταγγελία της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χαλκιδικής: