Απατεώνες «άρπαξαν» 25.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Καβάλα

Απατεώνες «άρπαξαν» 25.000 ευρώ από ηλικιωμένη στην Καβάλα

Την έπεισαν τηλεφωνικά ότι η κόρη της έπεσε θύμα τροχαίου

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ηλικιωμένη στην πόλη της Καβάλας, όταν επιτήδειοι κατάφεραν της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι η κόρη της ειχε εμπλακεί σε ατύχημα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και χρειάζονταν άμεσα χρήματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 76χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα εμπλοκής της κόρης της σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει αρχικά το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας οι δράστες κατάφεραν να πείσουν την 76χρονη να παραδώσει τελικά το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια συνεργό τους, η οποία μετέβη σε προκαθορισμένο σημείο και παρέλαβε από την ηλικιωμένη τα χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η απάτη αποκαλύφθηκε, όταν η 76χρονη φοβισμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη της και την ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία της. Το απόγευμα το θύμα θα καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, ενώ οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...