Κοβάσεβιτς: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τη διαδρομή και τους συνεργούς του «πιστολέρο»

Κοβάσεβιτς: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά τη διαδρομή και τους συνεργούς του «πιστολέρο»

Οι Αρχές προβληματίζονται σχετικά με τον τρόπο δράσης όσων συμμετείχαν στην επίθεση ενώ σαρώνουν το υλικό καμερών ασφαλείας

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η διαδρομή του κλεμμένου Smart, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη μαφιόζικη επίθεση στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα το βράδυ της Τρίτης.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, επρόκειτο για μία ενέδρα θανάτου που είχε στηθεί έξω από την οικία του Σέρβου βετεράνου ποδοσφαιριστή στην οδό Ελπίδος.

Ο δράστης περίμενε τον Κοβάσεβιτς μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο και όταν εκείνος εμφανίστηκε, γύρισε, βγήκε από το αυτοκίνητο, τον πλησίασε, σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε.

Ο παλαίμαχος παίκτης έπεσε κάτω για να προστατευθεί, μία κίνηση που του έσωσε τη ζωή καθώς τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

«Είδα έναν άντρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο και να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε. Αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε» ανέφερε ο Κοβάσεβιτς στους αστυνομικούς.

Ο δράστης έφυγε μετά τον πυροβολισμό ενώ λίγα μέτρα πιο μακρυά βρέθηκε το Smart καμένο.

Σαρώνουν κάμερες ασφαλείας για οπτικό υλικό

Από την πρώτη στιγμή, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς ότι δεν έχει εχθρούς, κάτι που δυσκολεύει τις Αρχές να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Την ίδια ώρα, τα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ εξετάζονται από νωρίς το πρωί τα τμήματα του όπλου που άφησε ο δράστης στο καμένο αυτοκίνητο εγώ ήδη άντρες της ασφαλείας έχουν μαζέψει και εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό  από δρόμους περιμετρικά της πολυκατοικίας που μένει ο πρώην ποδοσφαιριστής.

Στόχος είναι να βρουν τη διαδρομή του Smart και να καταφέρουν να ρίξουν φως στο μυστήριο. Ακόμη, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι υπήρχε ένας ή παραπάνω συνεργοί, ο οποίοι φυγάδευσαν τον δράστη από το σημείο που έκαψε το αυτοκίνητο.

Οι γρίφοι που καλείται να λύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή δυο ερωτήματα απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την επίθεση και τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες.

Το πρώτο είναι γιατί άφησαν μέσα στο Smart μέρη του όπλου και δεν τα πήραν μαζί τους και το δεύτερο είναι γιατί οι πινακίδες του Smart δεν έχουν δηλωθεί ως κλεμμένες, ενώ όπως προκύπτει από την έρευνα είναι κλεμμένες.