Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Στην κατάψυξη η χώρα – Πότε ξεκινά η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Στην κατάψυξη η χώρα – Πότε ξεκινά η σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Ισχυρά ήταν τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν την Δευτέρα στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της Ελλάδας λόγω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων», σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, όπως αναμενόταν, εκδηλώθηκαν για ακόμα μια φορά, στην Κρήτη, ενώ κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια.

Για σήμερα Τρίτη (07-01-2020) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης και αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο το απόγευμα.

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.