Κακοκαιρία Ζηνοβία: Σε επιφυλακή η Περιφέρεια λόγω της χιονόπτωσης

Κακοκαιρία Ζηνοβία: Σε επιφυλακή η Περιφέρεια λόγω της χιονόπτωσης

Συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονταν όλη τη νύχτα

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου «να παρέμβουν όπου απαιτείται, με στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ταλαιπωρία των πολιτών, εξαιτίας της κακοκαιρίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Γ. Πατουλης.

Εξάλλου με εντολή του περιφερειάρχη και υπό το συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, συνεργεία και εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας τη διάρκεια της νύχτας εργάζονταν για τη διάνοιξη δρόμων σε περιοχές που παρατηρήθηκαν έντονα προβλήματα, όπως στις λεωφόρους Πάρνηθας και Πεντέλης, στα Βίλια, στο Κριεκούκι, το Πόρτο Γερμενό και την Κάντζα.

Παράλληλα τα συνεργεία της Περιφέρειας συνέδραμαν ουσιαστικά στην επιτυχημένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό προσκόπων από το προσκοπικό camp σε περιοχή της Μάνδρας, καθώς και για τον απεγκλωβισμό ομάδας Γάλλων τουριστών που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια σε βανάκι, στην Κάζα Αττικής.

Σημαντική ήταν, τέλος, η συμβολή των συνεργείων της Περιφέρειας και στην προσπάθεια της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Βίλια, όπου υπήρχε δυσκολία πρόσβασης καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω της χιονόπτωσης.