Νέες προκλήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Νέες προκλήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξαν πάνω από τις νήσους Οινούσες, Παναγιά, Αγαθονήσι και Ανθρωποφάγους

Συνεχίζονται οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16  που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τις Οινούσες  στα 31.000 πόδια, στις 14:14 μ.μ. Τρία τέταρτα αργότερα έτερο ζεύγος τουρκικών F-16  που επίσης είχε εισέλθει στο FIR  Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάλι πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά  στα 30.000 πόδια, 4 λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τις Οινούσες και ένα λεπτό αργότερα πάλι πάνω από την Παναγιά στα 30.000 πόδια.

Eίναι η έκτη φορά σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τις Οινούσες και η 4η πάνω από την Παναγιά, ενώ τουρκικά F-16 και F-4 πέταξαν πάνω και από το Αγαθονήσι και τους Ανθρωποφάγους.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Επιπλέον, στις 16:20, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τους Λειψούς, στις 16:21 πάνω από τις νήσους Αρκιούς και Αγρελούσα, και δύο λεπτά αργότερα πάλι πάνω από τα ίδια νησιά, στα 18.000 πόδια.

Στις 16:41 ζεύγος F-16 έκανε υπερπτήση πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες στα 28.000 πόδια.