ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις

ΑΔΕΔΥ: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις

Το νομοσχέδιο για τις πορείες θα καταργηθεί στην πράξη διαμηνύει το συνδικαλιστικό όργανο

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, με αφορμή τις δηλώσεις του Kυριάκου Μητσοτάκη για τις απεργίες και τις πορείες, ασκεί με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, για δεύτερη φορά στρέφεται ενάντια στο κατοχυρωμένο, συνταγματικά, δικαίωμα της απεργίας, με το πρόσχημα ότι "οι λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς". Με αφορμή την πρόσφατη απεργία στο Μετρό, η κυβέρνηση δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της.

Μετά το δικαίωμα στην απεργία, την παρέμβαση στα εσωτερικά και τα καταστατικά των συνδικάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο και τις διαδηλώσεις, επενδύοντας στη διαπόμπευση των συνδικάτων και των απεργών, μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού.

Ας αφήσουν τις υποκρισίες: Η ταλαιπωρία στους δρόμους, οι καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς, η αναδουλειά στα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα, οφείλονται στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, τα τελευταία χρόνια, στα μνημόνια και τη δημοσιονομική "κανονικότητα".

Η ίδια πολιτική θέλει τώρα να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις. Να επιβάλει στην κοινωνία και τους εργαζόμενους σιγή νεκροταφείου. Για αυτό τον σκοπό θα χρησιμοποιήσει, αντιλαϊκές νομοθετικές τροποποιήσεις και αλλαγές.

Είναι γελασμένοι, αν νομίζουν, ότι έτσι θα σταματήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα ανεχτούμε τέτοιες πρακτικές, που είναι επικίνδυνες για την ίδια τη δημοκρατία και θα υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Οι αντιλαϊκές προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Θα τον ακυρώσουμε στην πράξη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...