Σεσημασμένοι κακοποιοί οι συλληφθέντες από την καταδίωξη στο Κορωπί

Σεσημασμένοι κακοποιοί οι συλληφθέντες από την καταδίωξη στο Κορωπί

Οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας

Συμμορία με παρελθόν για σοβαρά αδικήματα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια στη Νοτιοανατολική Αττική, αποτελούσαν οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο Κορωπί μετά από καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας επιχείρησαν να χτυπήσουν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και στη συνέχεια προσέκρουσαν πάνω σε αυτοκίνητα σταματημένα αυτοκίνητα στο φανάρι της διασταύρωσης των λεωφόρων Κορωπίου-Μαρκοπούλου και Κορωπίου-Αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για Ρομά ηλιικίας 22- 30 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός τους, 19 ετών.

Λίγο πριν τη σύλληψη τους είχαν κάνει απόπειρα διάρρηξης στο Κορωπί, γι αυτό και αναζητούνταν, ενώ λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα, είχαν διαπράξει τέσσερις διαρρήξεις σε οικίες στο Κορωπί, στην Ανάβυσσο και στα Καλύβια.

Οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ με κλεμμένες πινακίδες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία προέκυψε ότι προέρχονται από διαρρήξεις σπιτιών και τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες, πλην ενός ο οποίος κρατείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε στο τροχαίο, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.