Ομολόγησε ο «εγκέφαλος» της σκηνοθετημένης ληστείας στην Καβάλα

Ομολόγησε ο «εγκέφαλος» της σκηνοθετημένης ληστείας στην Καβάλα

Ο 44χρονος υπέδειξε ως μοναδικό συνεργό του τον 64χρονο κουμπάρο του

Μετανιωμένος εμφανίσθηκε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Καβάλας ο κατηγορούμενος για τη σκηνοθετημένη ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ 44χρονος πρώην διευθυντής της εταιρείας Security, από την οποία απέσπασε τα χρήματα.

Ο 44χρονος που τον Ιανουάριο του 2019 είχε καταγγείλλει, ότι είχε αναγκασθεί από δύο ένοπλους μασκοφόρους να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να παραδώσει τα λεφτά, υπό την απαιλή ότι είχαν απαγάγει την 5χρονη κόρη του, απολογήθηκε επί μιάμιση ώρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραδέχθηκε την ενοχή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ληστείας.

Ωστόσο, δηλώνει ότι αγνοεί, πού βρίσκονται τα 800.000 ευρώ, που δεν έχουν εντοπισθεί ακόμη. Ο 44χρονος φέρεται να υπέδειξε ως μοναδικό συνεργό του τον 64χρονο κουμπάρο του και υποστήριξε ότι ο γιος του τελευταίου δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογείται ο 64χρονος και ακολούθως ο γιος του, ενώ μετά την ολοκλήρωση των απολογιών θα αποφασισθεί αν κάποιοι ή όλοι θα προφυλακισθούν ή όχι ή αν σε κάποιους θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι.