Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη ο 6χρονος που έπεσε σε τζαμαρία

Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη ο 6χρονος που έπεσε σε τζαμαρία

Το μικρό αγόρι από τη Ζάκυνθο υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις

Στην αφαίρεση της μηχανικής υποστήριξης προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι γιατροί και ξύπνησαν τον 6χρονο από την Ζάκυνθο, που βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα imerazante.gr ο μικρός υποβλήθηκε χθες Πέμπτη σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ώστε να αφαιρεθεί και το τελευταίο κομμάτι γυαλιού που ήταν στο λαιμό του, με απόλυτη επιτυχία. Η κατάστασή του είναι σταθερή, το παιδί ξύπνησε κανονικά, αναπνέει με μάσκα, αλλά μόνο του, χωρίς υποστήριξη και έχει κανονικά επαφή με το περιβάλλον.

Ο 6χρονος είναι πολύ πιθανό, αν όλα κυλήσουν ομαλά, αύριο Σάββατο να βγει από την Εντατική Μονάδα και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο νοσηλείας. Η περιπέτεια του μικρού αγοριού ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, όταν παίζοντας στο σπίτι του, έπεσε πάνω στη τζαμαρία πόρτας, με αποτέλεσμα αυτή να σπάσει και τα γυαλιά να καρφωθούν στο κορμί του.

Αμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Διασωληνώθηκε και τέθηκε σε καταστολή μέχρι και σήμερα το απόγευμα, όπου τον ξύπνησαν, αφού πρώτα υποβλήθηκε σε δύο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι πληροφορίες θέλουν το μικρό τυχερό μέσα στην ατυχία του, αφού ένα κομμάτι γυαλί καρφώθηκε χιλιοστά από την καρωτίδα του.