«Γλέντι»… τζόγου στο Ηράκλειο

«Γλέντι»… τζόγου στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν δεκάδες άτομα

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ σε στέκια που είχαν μετατραπεί σε... καζίνο στο Ηράκλειο.

Η Αστυνομία, κατόπιν συντονισμένων επιχειρήσεων, έκανε εφόδους σε καφενεία και άλλους χώρους που είχαν μετατραπεί σε σημείων παράνομων τυχερών παιχνιδιών, τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου, όσο και στη Χερσόνησο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Μοιρών.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ και 230 μάρκες

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, δέκα Έλληνες ηλικίας από 22 έως 73 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ο έλεγχος έγινε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 28χρονου ημεδαπού ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι είχε επιτραπεί σε εννέα άτομα η συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER”, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου,
  • 230 μάρκες διαφόρων χρωμάτων, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε διάφορα χρηματικά ποσά και
  • τράπουλα.

Επίσης, συνελήφθησαν, είκοσι πέντε άτομα (23 Έλληνες και 2 αλλοδαποί) για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, στο Ηράκλειο. Κατασχέθηκε μάλιστα το χρηματικό ποσό των 5.560 ευρώ και 3.749 μάρκες. Ο έλεγχος έγινε σε κατάστημα ιδιοκτησίας 33χρονου ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε είκοσι τέσσερα (24) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER”, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.