Μαθητές Γυμνασίου καταγγέλλονται ότι βασάνισαν και σκότωσαν γατάκι

Μαθητές Γυμνασίου καταγγέλλονται ότι βασάνισαν και σκότωσαν γατάκι

Από καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Τυλίσου στο Ηράκλειο

Σοκ προκαλεί καταγγελία καθηγήτριας στο Γυμνάσιο Τυλίσου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενός απάνθρωπου περιστατικού κακοποίησης ζώου και μάλιστα από μικρούς μαθητές.

Όπως γράφει η κ. Ειρήνη Ανδρουλιδάκη σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ένα γατάκι βρέθηκε κοντά στο Γυμνάσιο της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή, τόσο μια ομάδα μαθητριών, όσο και καθηγητές το τάιζαν και προσπαθούσαν να του βρουν μια οικογένεια. Την ίδια ώρα ωστόσο, όπως αναφέρει, κάποιοι από τους μαθητές ήταν εχθρικοί απέναντί του, κλωτσώντας το.

Όπως γράφει η κ. Ανδρουλιδάκη, χθες Τετάρτη στα τελευταία διαλείμματα οι μαθήτριες που το φρόντιζαν, της ανέφεραν πως έχασαν το γατάκι «γιατί κάποιος μαθητής το κλώτσησε και του πέταξαν ένα καδρόνι. Αργότερα άλλοι μαθητές θεάθηκαν με ένα “τέλι”… Το είδαν να βγάζει αφρούς από το στόμα και έπειτα παρατήρησα, πως είχε λερωθεί και με περιττώματα. Είπαν πως το κυνήγησε ο σκύλος, δαγκώματα δεν φάνηκαν… Αυτά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν. Δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν ο θάνατος προκλήθηκε από ασφυξία, δεν είμαστε ιατροδικαστές.», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, υπάρχουν μαρτυρίες, ότι μερίδα μαθητών «έπιασαν το γατάκι και το έριχναν στο σκύλο "για πλάκα"». Το γατάκι βρέθηκε νεκρό στην άκρη του γηπέδου ποδοσφαίρου της Τυλίσου. «Βρέθηκε έμαθα στην αυλή του σχολείου νεκρό και κάποιος μαθητής το πέταξε στο γήπεδο» αναφέρει η εκπαιδευτικός, ζητώντας ταυτόχρονα την επέμβαση της σχολικής κοινότητας, του δήμου Μαλεβιζίου ή οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου φορέα, προκειμένου «να αποδοθούν ευθύνες όπου και όπως πρέπει».