Βόμβα Ζωγράφου: Ποιες διασυνδέσεις των δραστών εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Βόμβα Ζωγράφου: Ποιες διασυνδέσεις των δραστών εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Σαρώνουν κάμερες ασφαλείας αλλά και τη συνδεσμολογία, προκειμένου να βρουν κινήσεις και αποτυπώματα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να πλησιάσουν στα ίχνη των δραστών που τοποθέτησαν τη βόμβα απέναντι από το ΑΤ Ζωγράφου, το πρωί της Δευτέρας 16/12.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η Aντιτρομοκρατική «σαρώνει» την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τα ίχνη των δραστών ενώ αναμένεται να παρθούν καταθέσεις από τους αστυνομικούς του τμήματος για πιθανές ύποπτες κινήσεις που είχαν παρατηρήσει, καθώς εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου επανειλημμένως.

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού καθώς πιστεύουν ότι ήταν ενεργός ενώ αναζητούν τις ομοιότητες της βόμβας με τον μηχανισμό που είχε βρεθεί στη Σχολή Μηχανικών στο Πολυτεχνείο αλλά και σε αυτόν που εντοπίστηκε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, θεωρούν οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής, ότι θα μπορέσουν να βρουν DNA και αποτυπώματα από τα αυτούσια κομμάτια της συνδεσμολογίας, τα οποία εξετάζουν ενδελεχώς.

Οι Αρχές, συνεχίζει το ρεπορτάζ, φαίνεται να καταλήγουν πως αυτοί που έδρασαν στο ΑΤ. Ζωγράφου, αποτελούν παρακλάδι μιας άλλης, διεθνούς οργάνωσης από τη Χιλή ενώ αναμένεται η επίσημη ανάληψη της ευθύνης για την απόπειρα. Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, εκτιμούν ότι η ομάδα δεν αριθμεί πάνω από τρία-τέσσερα άτομα και η ηλικία τους είναι από 20-30 ετών.