Συνελήφθη ο ληστής των Rolex στην Βουκουρεστίου

Συνελήφθη ο ληστής των Rolex στην Βουκουρεστίου

Στην κατοχή του βρέθηκαν 34 από τα 38 ρολόγια που έκλεψε

Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για ληστεία σε κατάστημα εμπορίας ρολογιών στην οδό Βουκουρεστίου στην Αθήνα, ενώ αναζητείται ο 31χρονος αδελφός του, με την κατηγορία της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και το αποδεικτικό υλικό, πρωινές ώρες της 17-12-2018 άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε στο κατάστημα εμπορίας ρολογιών στη Βουκουρεστίου, όπου με την απειλή περιστρόφου, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους του καταστήματος, καθώς και τον υπάλληλο security που βρισκόταν στο σημείο και ανάγκασε την υπεύθυνη του καταστήματος να του παραδώσει από τις προθήκες 38 ρολόγια μάρκας Rolex, συνολικής χρηματικής αξίας 439.600 ευρώ.

Από την Αστυνομική έρευνα και την ενεργοποίηση των διαύλων της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας με ομόλογες Υπηρεσίες Ευρωπαϊκών Κρατών, ταυτοποιήθηκε ο δράστης της ληστείας στο πρόσωπο του 27χρονου συλληφθέντα, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη έξω από την οικία του στο Αιγάλεω Αττικής. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 από τα αφαιρεθέντα ρολόγια, περίστροφο κρότου με 5 αβολύδωτα φυσίγγια και 5 στιλέτα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε, ότι ο αδελφός του δράστη ο οποίος αναζητείται, διέθεσε στο εξωτερικό, όπου διαμένει, ένα από τα αφαιρεθέντα ρολόγια. Το συγκεκριμένο ρολόι δεσμεύτηκε και μέσω της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία επιστροφής του στη χώρα μας, προκειμένου να αποδοθεί στο νόμιμο κάτοχό του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της νομοθεσίας για τα όπλα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό Ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.