Βίντεο από παρέμβαση αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Βίντεο από παρέμβαση αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΟΑΣΘ

Εισήλθαν στο κτίριο, πέταξαν τρικάκια και κρέμασαν πανό

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της οδού Παπαναστασίου, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ομάδα 15 περίπου ατόμων εισήλθε στο κτίριο γύρω στις 11:30 και πέταξε τρικάκια σε κάθε όροφο.

Σε ανάρτησή τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της ΑΣ Pueblο, εξηγούν τους λόγους της παρέμβασης ενώ δημοσίευσαν και βίντεο από αυτή.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους-μεταξύ άλλων-αναφέρει:

«Όσο η πολιτική ελίτ, τα διοικητικά και μετοχικά στελέχη του ΟΑΣΘ απομυζούν τα δημόσια ταμεία, χιλιάδες φτωχοδιάβολοι στενάζουν υπό το άθλιο καθεστώς των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη.

...η κατάσταση στο κέντρο με τα λεωφορεία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι ρατσιστικές και σεξιστικές επιθέσεις, είτε από επιβάτες είτε από οδηγούς, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Ορισμένοι οδηγοί, εξάλλου, είχαν πρωτοστατήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις έχοντας αποκλείσει πρόσφυγες από τα λεωφορεία, πριν τους αποκλείσει η κυβέρνηση της ΝΔ από τα νοσοκομεία. Επίσης, η συχνότητα των δρομολογίων είναι απαράδεκτα χαμηλή, με αποτέλεσμα να στοιβαζόμαστε σαν τις σαρδέλες, μέχρι που πρόσφατα έσπασε τζάμι στο λεωφορείο λόγω της ασφυκτικής συνάθροισης επιβατικού κοινού. Βέβαια, οι υπεύθυνοι (πρόεδρος ΟΑΣΘ, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπουργός υποδομών και μεταφορών) σπεύδουν να μας καθησυχάσουν πως οι συνθήκες θα βελτιωθούν, πως θα γίνει διαγωνισμός για αγορά στόλου. Τα λεωφορεία τα οποία, όμως, υπόσχονται με τα παχιά τους λόγια δε θα βγουν στο δρόμο πριν το 2021! Οι εν λόγω ιθύνοντες μας παροτρύνουν να δείξουμε υπομονή...

Το ζητούμενο δεν είναι αν ο νέος φορέας που θα συσταθεί θα είναι ιδιωτικός, κρατικός ή σύμπραξη και των δυο. Για εμάς το ζητούμενο είναι να έχουμε δημόσιες και ελεύθερες μετακινήσεις για όλους: εργαζόμενους, φοιτητές, συνταξιούχους, άνεργους, μετανάστες. Καθένας από μας αναγκάζεται να χρησιμοποιεί το λεωφορείο, για να πάει στη δουλεία, στη σχολή, στο νοσοκομείο κτλ. Επομένως, μην έχετε καμία απαίτηση να πληρώνουμε εισιτήριο. Το κόμιστρο να το επωμιστούν εκείνοι που επωφελούνται από τον τελικό μας προορισμό, τα αφεντικά και το κράτος.

Καλούμε την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων να στραφεί στη συλλογική αντιμετώπιση των κοινών τους προβλημάτων, ακριβώς γιατί τα υλικά συμφέροντα όσων βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής και παραγωγικής πυραμίδας είναι κοινά. Υπαίτιοι για την αβάσταχτη καθημερινότητα που βιώνουμε, για την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, τους κοινωνικούς και ταξικούς αποκλεισμούς, την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, τους μισθούς πείνας και τις συντάξεις ψίχουλα, είναι όσοι ζουν παρασιτικά εις βάρος της τάξης των παραγωγών, είναι τα αφεντικά και το πολιτικό τους προσωπικό. Γι' αυτό λοιπόν, ο κόσμος της κοινωνικής βάσης οφείλει να ορθώσει αναχώματα αντίστασης απέναντι στους κυρίαρχους που μας καταδυναστεύουν, αναγνωρίζοντας και πολεμώντας τον πραγματικό του ταξικό εχθρό, χωρίς να κατηγορούμε ατομικά ο ένας τον άλλον και δη ανθρώπους της τάξης μας, καθώς τόσο ο κοινωνικός κανιβαλισμός όσο και η εξατομικευμένη οδός βολεύουν μόνο τα αφεντικά, διότι διασπούν εκ των έσω το συλλογικό σώμα των ταξικά εκμεταλλευόμενων ανθρώπων.

Είναι επιτακτική ανάγκη στο εδώ και στο τώρα να προσπαθήσουμε να επανοικειοποιηθούμε τα κλεμμένα από τους αστούς τμήματα της καθημερινής μας ζωής. Συλλογικά και μαζικά δεν χτυπάμε εισιτήρια στα αστικά (αν τυχόν χτυπήσουμε εισιτήριο, τότε, μόλις κατεβούμε από το αστικό, το παραδίδουμε σε κάποιον συνεπιβάτη μας), σαμποτάρουμε τα ακυρωτικά μηχανήματα, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συνεπιβάτες με τους οποίους βράζουμε από κοινού στο ίδιο καζάνι της καπιταλιστικής εξαθλίωσης, δεν επιτρέπουμε να γίνονται ανεκτές ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές, διώχνουμε τους ελεγκτές που επιτελούν τον ρόλο των ρουφιάνων-οιονεί μπάτσων, σβήνουμε συλλογικά τα πρόστιμα που μας επιβάλλουν. Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες στις μετακινήσεις μας, αυξημένα δρομολόγια και αστικά, τις απαραίτητες προδιαγραφές για την αξιοπρεπή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τέλος ελεύθερες μετακινήσεις για όλους και όλες. Να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες λαϊκής αυτενέργειας που αφορούν τον αγώνα για ελεύθερες και αξιοπρεπείς μετακινήσεις για όλες και όλες.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ

ΟΣΟ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΘΕΡΙΕΥΟΥΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

(μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας)»

Παρακαλούμε περιμένετε ...