Κακοκαιρία Διδώ: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρόδο

Κακοκαιρία Διδώ: Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Ρόδο

Κινδύνευσαν οδηγοί, σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές

Πλημμύρες, διασώσεις ατόμων σε αυτοκίνητα, αντλήσεις υδάτων και κατολισθήσεις, ήταν ο απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας Διδώ που πέρασε χτες και από την Ρόδο.

Τα περισσότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή Τσαΐρι και προς το αεροδρόμιο, στην Φανερωμένη και σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι αρμόδιες αρχές, η Πολιτική Προστασία, οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, της Πυροσβεστικής, η τροχαία, η αστυνομία και οι εθελοντικές ομάδες ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα από το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξέσπασε στην περιοχή μας, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν πολλές ζημιές ή σοβαρά περιστατικά» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, ξεκίνησε η πολύ έντονη βροχόπτωση στην Ρόδο που κράτησε αρκετή ώρα ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση ιδιαιτέρως στην περιοχή Κοσκινού και στο Φαληράκι. Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν σε κεντρικές οδούς, και γενικώς στους δρόμους της πόλης, που μετατράπηκαν (κυριολεκτικά) σε ποτάμια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 6 κλήσεις για διάσωση 10 ατόμων που ήταν εγκλωβισμένα σε οχήματα, ενώ σημειώθηκαν 2 φωτιές σε σπίτια και ένας απεγκλωβισμός από ανελκυστήρα.

Ο όγκος του νερού ήταν πολύ μεγάλος κι αυτή την φορά και ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία παρουσιάστηκαν στην Ιξιά, στην Φανερωμένη, στο Τσαΐρι, στην Ρόδου - Καλλιθέας εξαιτίας του ύψους του νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Μικρές κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην Ιξιά, στις Κάτω Πέτρες και στην Φανερωμένη, όπου συσσωρεύτηκαν πέτρες και λάσπη με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η διέλευση οχημάτων. Μικρά φορτηγά οχήματα βοήθησαν αργά το μεσημέρι στον καθαρισμό και στην απομάκρυνσή τους για να διευκολύνουν την διέλευση.