Έφτασε στην Λάρισα η ελληνική έκδοση του «θεριστή» με το ρητό «Ός τα πανθ’ ορά»

Έφτασε στην Λάρισα η ελληνική έκδοση του «θεριστή» με το ρητό «Ός τα πανθ’ ορά»

Πρόκειται για ελληνική έκδοση του αμερικανικού MQ-9 Reaper προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες με πιο ενισχυμένα ηλεκτρονικά και δυνατότητες

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα βρίσκεται το πρώτο επιθετικό (MALE μπορεί να φέρει όπλα) μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Το υποδέχθηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, τον αρχηγό της Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Πρόκειται για ελληνική έκδοση του αμερικανικού MQ-9 Reaper προσαρμοσμένη στις ελληνικές ανάγκες με πιο ενισχυμένα ηλεκτρονικά και δυνατότητες.

Θα το χρησιμοποιούν και τα τρία Όπλα ώστε να έχουν εικόνα σε μεγάλες αποστάσεις.

Παρουσίαση στον ελληνικό Τύπο θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου και ήδη έχει προξενήσει αίσθηση το ρητό που φέρει το αεροσκάφος. «Ός τα πανθ' ορά» αναγράφεται στο πλευρό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που θα μπορεί να πετάει επί 24 ώρες σε πραγματικά μεγάλες αποστάσεις δίνοντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο στα επιτελεία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την απόκτηση ενός ακόμα ίδιου αεροσκάφους από τις ΗΠΑ και άλλων τριών με leasing από το Ισραήλ.

Ο αμερικανός πρέσβης στην ανάρτησή του στο twitter αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως πρόκειται για κομβικό σημείο στην ολοένα αυξανόμενη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ ειδικά μετά την νέα στρατηγική συμφωνία συμμαχίας και συνεργασίας MDCA που υπέγραψαν πρόσφατα οι δύο χώρες.