Πρόσληψη 803 εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία ανακοίνωσε η Ζαχαράκη

Πρόσληψη 803 εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία ανακοίνωσε η Ζαχαράκη

Αφορά σε ωρομίσθιους ενώ για του χρόνου παραπέμπεται η επίλυση άλλων προβλημάτων

Τη διάθεση 63.500 ωρών για την πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των μουσικών σχολείων της χώρας, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, για τα θέματα των μουσικών σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε, ότι φέτος έχουν γίνει 803 προσλήψεις για τα μουσικά σχολεία, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τις περσινές προσλήψεις που ανήλθαν σε 472, για το σύνολο των μουσικών σχολείων.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα διατεθούν 63.500 ώρες για πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού μουσικών εξειδικεύσεων, που αντιστοιχούν σε 2.665 ώρες ανά εβδομάδα. Αυτές είναι προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και εμπειροτεχνών, ιδιωτών μουσικών, για τα μουσικά σχολεία», είπε η υφυπουργός Παιδείας, η οποία ανέφερε, ότι το υπουργείο προτίθεται μέσα στον επόμενο χρόνο να εξετάσει και άλλα ζητήματα των μουσικών σχολείων.

Είχε προηγηθεί η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επεσήμανε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις σε εφαρμογή της αναγνώρισης της ισοτιμίας των μουσικών σχολείων με τους τίτλους των ωδείων. Σημείωσε εξάλλου, ότι δεν υπάρχουν κοινά σχολικά εγχειρίδια για τα θεωρητικά μουσικά σχολικά μαθήματα, γεγονός που αναγκάζει τους γονείς να αγοράσουν εκείνοι τα βιβλία. Η βουλευτής ζήτησε να διενεργούνται μουσικοί αγώνες ώστε να μπορούν οι μαθητές να διεκδικούν μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

1
σχόλιο
  1. avatar Μαρκουίζος

    κομματικές οι προσλήψεις καπαρωμένες οι θέσεις μέχρι τρίτης γενιας ημετέρων

Παρακαλούμε περιμένετε ...