Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις στα Εξάρχεια

Συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και ΜΑΤ, εμφανίστηκαν και οι αύρες της Αστυνομίας

Η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα που σημειώθηκε πριν ακριβώς 11 χρόνια, τιμήθηκε από μία ογκώδη πορεία χιλιάδων διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας.

Με τη λήξη της πορείας, ομάδες ατόμων ξεκίνησαν σποραδικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά δυνάμεων των ΜΑΤ στους δρόμους των Εξαρχείων.

Επίκεντρο των συγκρούσεων, του πετροπόλεμου και του κυνηγητού των νεαρών από τους άνδρες των ΜΑΤ, ήταν οι οδοί Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη, όπως και στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πέριξ της πλατείας ήταν ιδιαίτερα ισχυρές ενώ στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο μικροί «αίαντες» εκτόξευσης νερού .

Τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση ωστόσο η Αστυνομία προχώρησε σε 50 προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με τη βραδινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Από τις αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα ομάδες ατόμων, που επιχείρησαν να προβούν σε έκνομες ενέργειες και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με ρίψη μολότοφ κ.α. αντικειμένων.

Στην Αθήνα έχουν προσαχθεί συνολικά (50) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (10). Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην Πάτρα έχουν προσαχθεί (19) άτομα, από τα οποία μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί (7). Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν (8) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν (2)».

Στο βίντεο που ακολουθεί,διακρίνεται μία κοπέλα στα χέρια των ανδρών των ΜΑΤ, η οποία φωνάζει «πονάω» κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της.