Επέτειος Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες στην πορεία, ένταση στα Εξάρχεια

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Χιλιάδες στην πορεία, ένταση στα Εξάρχεια

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη διαδήλωση, επεισόδια σε στενά των Εξαρχείων

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια. Σημειώνεται ότι στις 21.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Μολότοφ και χημικά

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας, επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια. Ομάδα ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ κατά των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Πετροπόλεμος και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και νεαρών γίνεται και στις οδούς Εμ. Μπενάκη, Καλλιδρομίου και Τοσίτσα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Επίσης έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών περιμετρικά της πλατείας και σε δρόμους των Εξαρχείων.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας φωτίζει την περιοχή και τις ταράτσες των κτιρίων με ειδικό προβολέα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων.