Έριξε μπουνιά σε 15χρονη μαθήτρια για να της κλέψει το κινητό

Έριξε μπουνιά σε 15χρονη μαθήτρια για να της κλέψει το κινητό

Την παρέλαβε σε κατάσταση σοκ η μητέρα της

Στιγμές τρόμου έζησε μια 15χρονη μαθήτρια που δέχτηκε άγρια επίθεση στο κέντρο της Λαμίας.

Η κοπέλα είχε φύγει από το σπίτι της για να πάει στο φροντιστήριο της. Όταν έφτασε στην πλατεία Καράβι, μπροστά στο Δημαρχείο, 3 ρομά που βρίσκονταν στο σημείο την πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις όπως αναφέρει το lamianow.gr.

Ο ένας μάλιστα της έριξε μια δυνατή μπουνιά στο πρόσωπο, ρίχνοντας την κάτω και μέχρι να συνέλθει το κορίτσι, της είχαν ήδη κλέψει το κινητό και είχαν εξαφανιστεί.

Λίγο αργότερα κατάφερε να επικοινωνήσει με την μητέρα της που την παρέλαβε σε κατάσταση σοκ ενώ σήμερα η οικογένεια θα καταγγείλει το γεγονός στις αρχές.

Τόσο η οικογένεια της κοπέλας όσο και οι γονείς των συμμαθητών της, είναι ανάστατοι με το νέο κρούσμα βίας των ρομά, έναντι των παιδιών τους. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο έχουν συμβεί πολλά περιστατικά ενώ στην οδό Μακροπούλου, Υψηλάντη και στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου όπου βρίσκονται σχολεία, η παραβατικότητα των ρομά με θύματα ανήλικους μαθητές, έχει χτυπήσει κόκκινο.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Οι ρομά φαίνεται πως έχουν την “ανοχή” του κράτους, της αστυνομίας και των τοπικών αρχών και για αυτό το θράσος τους είναι πλέον απίστευτο. Δεν μπορούμε πια να ησυχάσουμε στα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε χωρίς φόβο στους δρόμους. Καρδιοχτυπάμε κάθε φορά που τα παιδιά μας πηγαινοέρχονται στο σχολείο και στις δραστηριότητες τους. Ας καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι αν δεν μπορούν να βάλουν τάξη στην πόλη, ας το δηλώσουν δημόσια ώστε να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Θα παραμείνουμε στην πόλη μας γνωρίζοντας ότι πάντα θα ζούμε με τον φόβο ή θα την εγκαταλείψουμε αναζητώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον; » δήλωναν μετά το χθεσινό συμβάν, κάτοικοι της περιοχής.