Καιρός: Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε – 4 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Σε ποια περιοχή το θερμόμετρο έδειξε – 4 βαθμούς Κελσίου

Πώς θα εξελιχθεί σήμερα - Σε ποιους δρόμους χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα με τον υδράργυρο όμως από σήμερα να αρχίζει να ανεβαίνει σε αρκετές από αυτές.

Η ελάχιστη θερμοκρασία σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας κατέβηκε αρκετά κάτω από το μηδέν, με το θερμόμετρο να φτάνει τους μείον 4,3 βαθμούς στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι. Οι ασθενείς άνεμοι, σε συνδυασμό με την έλλειψη νεφοκάλυψης στην Ανατολική Μακεδονία, είχαν ως αποτέλεσμα την έντονη ψύξη του αέρα κοντά στο έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Στο Ανήλιο Μετσόβου το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 3,8 βαθμούς, στη Βλάστη Κοζάνης στους μείον 3,2 και στον Άγιο Παύλο Ημαθίας στους μείον 2,8 βαθμούς. Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας η θερμοκρασία ήταν ακόμη χαμηλότερη (Χ/Κ Καϊμακτσαλάν -6,4, Καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών -5,4, Χ/Κ Βασιλίτσας -4,5).

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες και στα ηπειρωτικά ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα το πρωί για ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από (μείον ένα) -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια οπότε στο Ιόνιο είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα ορεινά της Θεσσαλίας ασθενείς χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-12-2019

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά, ενώ το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές σε όλη τη χώρα, όμως στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σε ποιους δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα μέχρι και αυτή την ώρα (10 το πρωί) σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Ημαθίας λόγω παγετού. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας- Κοζάνης, από το 16ο χιλιόμετρο έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο, καθώς και από το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νάουσας- Τριών Πέντε Πηγαδιών, όπως επίσης και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας - Δασκίου, από το 20ό χιλιόμετρο.