Κινητοποιήσεις από τους αγρότες της Καρδίτσας

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες της Καρδίτσας

Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την μετακίνηση των τρακτέρ στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Ε65

Στην επαρχιακή οδό που κατευθύνεται από τον Παλαμά προς τον κόμβο του δέλτα Καρδίτσας, τοποθέτησαν σήμερα αργά το μεσημέρι οι αγρότες του νομού τα δεκάδες τρακτέρ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Είχε προηγηθεί πολύωρη διαβούλευση και συζήτηση με τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν την μετακίνηση των τρακτέρ στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που ήταν και η απόφαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας, ζήτησε να απομακρυνθούν οι κλούβες των ΜΑΤ από το χώρο, ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως τα προβλήματα είναι ίδια και φέτος για τον αγροτικό κόσμο, τα οποία αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, χωρίς να επιλύονται, για να εξηγήσει: «Διεκδικούμε καλύτερες τιμές στο βαμβάκι, οι οποίες είναι εξευτελιστικές και 20% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για άλλα αγροτικά προϊόντα, οι τιμές των οποίων θα πρέπει να αυξηθούν επίσης καθώς οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματός μας. Το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό και ασύμφορο, και θα πρέπει να μειωθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Επίσης διεκδικούμε αφορολόγητο πετρέλαιο, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, όπως και κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Αυτά είναι ορισμένα από τα σημεία του διεκδικητικού μας πλαισίου που μας οδήγησαν στις σημερινές κινητοποιήσεις».

Τέλος, ο Γιάννης Τσιούτρας, απηύθυνε κάλεσμα στον αγροτοδιατροφικό κόσμο να ενισχύσει το μπλόκο.