Η δραματική επιχείρηση διάσωσης πληρώματος ακυβέρνητου πλοίου στο Αιγαίο

Η δραματική επιχείρηση διάσωσης πληρώματος ακυβέρνητου πλοίου στο Αιγαίο

Το Φ/Γ «NEW LEO» έχει πάρει κλίση εν μέσω θαλασσοταραχής μεταξύ Λέσβου και Σκύρου

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την οποία παρελήφθησαν με ασφάλεια οι 14 αλλοδαποί, μέλη πληρώματος Φ/Γ πλοίου.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκε μέσω ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ, πρωινές ώρες σήμερα, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου «NEW LEO», σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, παρουσίασε κλίση εξαιτίας μετατόπισης του φορτίου του.

Ο κυβερνήτης του πλοίου αιτήθηκε την εγκατάλειψή του, καθότι το πλοίο είχε λάβει κλίση περίπου 30 μοιρών. Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ), ευρεία επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ελικόπτερα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους 14 αλλοδαπούς.

Το πλήρωμα του πλοίου διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκύρου, όπου διαπιστώθηκε, ότι οι δύο εξ αυτών φέρουν τραύματα και χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας. Το εν λόγω πλοίο παραμένει στην περιοχή, διατηρώντας κλίση, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής παρατηρηθεί ρύπανση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...