Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο

Νέα πρόκληση – αμφισβήτηση της Τουρκίας στο Καστελόριζο

Λίγες ημέρες μετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή

Νέα τουρκική πρόκληση στην περιοχή ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο. Η Ελλάδα εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία δέσμευσε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για άσκηση έρευνας και διάσωσης για το απόγευμα στις 7 Δεκεμβρίου.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Η Τουρκία αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή προχώρησε σε αντιNAVTEX στην οποία επισημαίνει πως μη εξουσιοδοτημένος σταθμός εξέδωσε οδηγία προς ναυτιλομένους για περιοχή που βρίσκεται σε περιοχή τουρκικής δικαιοδοσίας και περιοχή τουρκικής έρευνας και διάσωσης.

Η τουρκική οδηγία επισημαίνει ακόμα πως όλες οι ασκήσεις ή επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές. Μόνο ο σταθμός της Αττάλειας είναι υπεύθυνος στην περιοχή, επισημαίνει η τουρκική οδηγία.

Δέκα λεπτά αργότερα η Τουρκία εξέδωσε και δεύτερη NAVTEX στην οποία αναφέρει πως η οδηγία προς ναυτιλομένους 1800/19 εκδόθηκε από μη εξουσιοδοτημένο σταθμό και επαναμεταδίδεται από τον σταθμό της Αττάλειας για λόγους ασφάλειας των ναυτιλομένων...