Συμμορία διαρρηκτών είχε «ρημάξει» 30 σπίτια στην Καλαμάτα

Συμμορία διαρρηκτών είχε «ρημάξει» 30 σπίτια στην Καλαμάτα

Συνελήφθη ένα άτομο μετά από καταδίωξη και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί του

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας 30 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής σε οικίες στην Καλαμάτα με συνολική λεία για τους δράστες που ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας ένας 22χρονος Έλληνας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και απόπειρας αυτών και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης, η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 21 έως 31 ετών, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Καλαμάτας εντοπίσθηκε όχημα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στο οποίο επέβαιναν τα πέντε άτομα και μη σταματώντας σε σήμα των αστυνομικών, ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, εγκαταλείποντας τελικά αυτό λίγο πιο πέρα, με αποτέλεσμα να διαφύγουν οι τέσσερις δράστες, ενώ ο 22χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες από αρχές Σεπτεμβρίου έως και τις 29-11-2019 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε οικίες. Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε, ότι οι δράστες κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα διέπραξαν συνολικά 29 κλοπές-διαρρήξεις και μία απόπειρα κλοπής σε οικίες.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά χρυσαφικά, χρήματα κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.