Διακινούσαν τα ναρκωτικά με αυτοκίνητα και… φέρετρα

Διακινούσαν τα ναρκωτικά με αυτοκίνητα και… φέρετρα

Διακινούσαν κάνναβη σε Κορινθία, Αττική, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης σε περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Για την εξάρθρωση της πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ένας 36χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 37χρονη Ελληνίδα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες συγκρότησαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Κορινθίας, της Αττικής, των Δωδεκανήσων, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε όχημα όπου επέβαιναν ο 36χρονος με τη 37χρονη, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 16,882 κιλών, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα μέρη αυτού. Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών σε γραφείο τελετών της 37χρονης και συγκεκριμένα εντός φέρετρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 35,180 κιλών.

Παράλληλα, σε περιοχές της Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου και οι δύο αλλοδαποί. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.