Η πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ ανακλήθηκε λόγω… εντοπιότητας

Η πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ ανακλήθηκε λόγω… εντοπιότητας

Προσελήφθη στην Κέρκυρα, αλλά πηγαίνοντας για δουλειά, του είπαν "συγγνώμη, λάθος"

Ένα απίστευτο κάζο έζησε ένας άνεργος από τη Λάρισα, ο οποίος αν και ήταν ανάμεσα στους επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων, δικαιολόγησαν ένα… σφάλμα που του στοίχησε την εργασία του, αλλά και του κόστισε ψυχικά και οικονομικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία, το οποίο αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, η προκήρυξη ήταν για την πλήρωση 7.949 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, ΔΕ και ΥΕ σε ΟΤΑ και Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ. Όντας άνεργος, έκανε την αίτησή του για την υπηρεσία καθαριότητας, όχι μόνο για τη Λάρισα αλλά και για την Κέρκυρα, ευελπιστώντας λόγω της αναπηρίας της μητέρας του να εξασφαλίσει περισσότερα μόρια.

Όπως και έγινε, καθώς τόσο στους προσωρινούς πίνακες που εκδόθηκαν κοντά στο Πάσχα, όσο και στους οριστικούς που αναρτήθηκαν στον περασμένο Ιούνιο, το όνομά του ήταν μεταξύ των επιτυχόντων με μόνιμο πλέον διορισμό στον ΟΤΑ της Κέρκυρας. Οι πίνακες διοριστέων εστάλησαν μάλιστα και στο Εθνικό Τυπογραφείο, δημοσιεύτηκαν και αναρτήθηκαν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και εκδόθηκε σχετικό ΦΕΚ με το όνομά του να φιγουράρει στη σχετική λίστα.

Πεπεισμένος πλέον πως έχει τον διορισμό στο τσεπάκι του, μετέβη εγκαίρως στην Κέρκυρα, νοίκιασε σπίτι, το εξόπλισε, προμηθεύτηκε πετρέλαιο για τη θέρμανση και έσπευσε στην προγραμματισμένη ημερομηνία ως όφειλε, να παρουσιαστεί στην υπηρεσία του για δουλειά. Εκεί όμως προσγειώθηκε απότομα. Έμαθε, ότι δεν ανήκε στο δυναμικό των εργαζομένων, ότι έγινε λάθος εκ παραδρομής, δηλαδή κάτι σε ένα ιατρικό σφάλμα, καθώς έπρεπε να υπάρχει εντοπιότητα για την πρόσληψή του.

Του ζήτησαν συγγνώμη, ανακάλεσαν την πρόσληψή του και τον άφησαν άφωνο, χωρίς να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το λάθος του διορισμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...