Έρχεται ψυχρή εισβολή και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Έρχεται ψυχρή εισβολή και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Πτώση της θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς και ασθενείς χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα

Ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης οι οποίες θα ρίξουν τη θερμοκρασία στη χώρα μας έως και 10 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται την Κυριακή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη αναμένονται τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Τοπικός παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με το meteo, δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.