Πορεία για την κοινωνική ασφάλιση στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία για την κοινωνική ασφάλιση στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων

Κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης και πορείας σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων κατά των αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση, που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι συγκεντρωμένοι απέναντι από τα Προπύλαια, διαδηλώνουν υπέρ της κατοχύρωσης της υποχρεωτικής κοινωνικής ασφάλισης για όλους. Παράλληλα, ζητάνε κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των αλλαγών που προωθεί σε αυτό ο νυν υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν -μέχρι στιγμής- περίπου 2.000 άτομα, τα οποία εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο έδωσε το παρόν και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Καμμιά ανοχή να μην δείξει ο λαός μας στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Η ασφάλιση, η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία δεν είναι ατομική υπόθεση του καθενός και της καθεμιάς. Είναι κοινωνικά δικαιώματα. Γι' αυτό από τώρα χρειάζεται να δυναμώσουν ακόμα παραπέρα οι αγωνιστικές διεργασίες παντού. Να σημάνει συναγερμός σε κάθε τόπο δουλειάς σε κάθε σχολειό, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος