Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου: Είχε κάνει όλα τα εμβόλια

Η νεκροψία αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση

Νέα δεδομένα προέκυψαν στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου, στον οργανισμό του οποίου εντοπίστηκε το μικρόβιο της διφθερίτιδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, το παιδί είχε εμβολιαστεί.

Αρχικά η ιατρική κοινότητα εμφανιζόταν προβληματισμένη καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί δεν είχε εμβολιαστεί πλήρως.

Με βάση το ρεπορτάζ, φαίνεται ότι το 8χρονο παιδί είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου για τη διφθερίτιδα ενώ απαντήσεις στα ερωτήματα αναμένεται να δώσει η νεκροψία. Το παιδί φιλοξενούνταν σε κρατική δομή όπου και εμβολιάστηκε και στη συνέχεια ζούσε σε ανάδοχη οικογένεια.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν σταλεί δείγματα για καλλιέργεια στην Αγγλία και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε αναφέρει ως πιθανή αιτία θανάτου του 8χρονου: οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα.

Το παιδί προσήλθε στο νοσοκομείο στις 22 Νοεμβρίου με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Κατέληξε στις 26 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μία μέρα μετά, στις 27 Νοεμβρίου, από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae).