Εκκενώθηκε ξενοδοχείο υπό κατάληψη από μετανάστες στην Κρήτη

Εκκενώθηκε ξενοδοχείο υπό κατάληψη από μετανάστες στην Κρήτη

Οι ιδιοκτήτες του εγκαταλελειμμένου κτιρίου είχαν καταφύγει στην Αστυνομία

Μεγάλη επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου πραγματοποιήθηκε σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο, σε κεντρικό σημείο του Καστελίου, για την εκκένωση του από αλλοδαπούς, που το είχαν καταλάβει.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα neakriti.gr, 18 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και αφέθηκαν ελεύθερα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα τους ήταν και άτομα, που είχαν διαπράξει στο παρελθόν αξιόποινες πράξεις και είχαν καταδικαστεί.

Στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, μια «ανάσα» από το δημαρχείο Κισσάμου και από τον κεντρικό δρόμο του Καστελίου, είχαν βρει κατάλυμα μετανάστες από τη Σομαλία ,την Αλγερία, το Μαρόκο και το Σουδάν. Μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση όλων των κτηρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, που παράνομα έχουν καταληφθεί, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου έκαναν έφοδο στο χώρο.

Οι αλλοδαποί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου ελέγχθηκαν οι άδειες παραμονής τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε κάποιους είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών στο παλιό ξενοδοχείο ήταν άθλιες.

Περίοικοι έβλεπαν το χώρο να μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε εστία μόλυνσης, ενώ δεν έλειπαν τα παράπονα για παραβατικές συμπεριφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, υπήρξαν καταγγελίες ακόμη και για παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Οι ιδιοκτήτες είχαν καταφύγει πολλές φορές στις αστυνομικές αρχές ζητώντας την παρέμβαση τους.

Το κτήριο σφραγίστηκε προσωρινά από την Αστυνομία, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες καλείται να παρέμβει η δημοτική αρχή της Κισσάμου, η οποία ορίζεται αυτεπάγγελτα αρμόδια για την οριστική σφράγιση του.