Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο η αναβάθμιση των F-16

Αύριο στο υπουργικό Συμβούλιο η αναβάθμιση των F-16

«Υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις, αλλά δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες»

Τόπο έπιασε το δημοσίευμα του news.gr σχετικά με την καθυστέρηση στην Βουλή της νομοθέτησης για την αναβάθμιση των F-16.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Αν και ήδη υπάρχει καθυστέρηση και το  πρώτο μαχητικό δεν θα είναι στο εργοστάσιο αρχές Δεκεμβρίου εντούτοις έστω με καμια εβδομάδα καθυστέρησης τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη της 1ης Συναντήσεως Εργασίας με θέμα «Ανάλυση Γεωπολιτικού Περιβάλλοντος Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «αύριο παρουσιάζω στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρώτο στην ουσία νομοθετικό κείμενο του Υπουργείου με τις συμβάσεις για την αναβάθμιση των F-16 και τις συμβάσεις υποστήριξης των Mirage, τις συμβάσεις των excess materials για τα υποβρύχια. Είναι θέλω να πιστεύω η πρώτη νομοθετική παρέμβαση, όχι η τελευταία, αλλά η πρώτη και θα ακολουθήσουν κι άλλες γρήγορα που θα βάλουν κι αυτές το μικρό τους λιθαράκι στο μεγάλο αγώνα που γίνεται για να αναβαθμίσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεδομένου ότι υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις, αλλά δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες».

Επομένως, αύριο ξεκινάει αυτή η υπόθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα ακολουθήσει η διαβούλευση, θα ακολουθήσει φυσικά η νομοθετική διαδικασία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και την Ολομέλεια. Εκτός απροόπτου λοιπόν μέσα στα μέσα Δεκεμβρίου, πριν αρχίσει ο προϋπολογισμός, θα έχουν τακτοποιηθεί αυτά τα δύο-τρία αρκετά πολύ σημαντικά θέματα κι από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν με αρκετά ταχείς ρυθμούς και τα υπόλοιπα.