Το πάθος του για τον τζόγο έστειλε στη φυλακή πρώην αστυνομικό στην Αχαΐα

Το πάθος του για τον τζόγο έστειλε στη φυλακή πρώην αστυνομικό στην Αχαΐα

Παραδέχθηκε ότι υπεξαίρεσε 540.000 ευρώ από την υπηρεσία

Σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών ένας πρώην αστυνομικός, για υπεξαίρεση ποσού 540.000 ευρώ από την οικονομική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για κακουργηματική υπεξαίρεση στην υπηρεσία, αλλά η ποινή του έχει ανασταλτική ισχύ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με τον όρο να παρακολουθείται από επιμελητή κοινωνικής αγωγής. Ο αστυνομικός που έχει αποταχθεί πλέον από την υπηρεσία, παραδέχθηκε στο δικαστήριο την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι το πάθος του για τον τζόγο ήταν αυτό, που τον οδήγησε να κάνει όλα όσα κατηγορείτο.

H υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2013, όταν ο αστυνομικός ήταν υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης και τελικά τον ανακάλυψαν και βρέθηκε στριμωγμένος. Η αρχή έγινε από το παράπονο που εξέφρασε απόστρατος, ότι δεν είχε πληρωθεί επίδομα αποστρατείας 2.300 ευρώ. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι.

Το δικαστήριο εκτίμησε, ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε από την πρώτη στιγμή όσα έκανε και ότι δήλωσε ντροπιασμένος. Είναι χαρακτηριστικό, πως ενώ είχε προφυλακισθεί για έξι μήνες, το 2015 επανήλθε στην υπηρεσία του και μάλιστα το τμήμα ήθελε να τον ξαναβάλει διαχειριστή λόγω... εμπειρίας, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε λόγω της εξάρτησής του από τον τζόγο.