Επιχείρησαν να χτυπήσουν με αυτοκίνητο αστυνομικούς για να διαφύγουν της συλληψης

Επιχείρησαν να χτυπήσουν με αυτοκίνητο αστυνομικούς για να διαφύγουν της συλληψης

Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έκαναν διαρρήξεις και κλοπές

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες σε περιοχές των νοτίων προαστίων, ενώ κατά την επιχείρηση σύλληψής τους αποπειράθηκαν να χτυπήσουν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τους αστυνομικούς, προκειμένου να διαφύγουν της σύλληψης.

Ειδικότερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στις περιοχές Κερατέας και Ζεφυρίου, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 18, 22 και 42 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τέταρτο μέλος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες κατ' εξακολούθηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, πλαστογραφία και απείθεια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι από τον περασμένο Οκτώβριο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, εναλλασσόμενους ρόλους και διαφορετική ανά περίπτωση σύνθεση, που διέπραττε ληστείες, καθώς και κλοπές από οικίες. Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας οργάνωναν την δράση τους, εντοπίζοντας αρχικά σε περιοχές των νοτίων προαστίων πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα.

Στη συνέχεια, πρωινές ή απογευματινές ώρες, τις προσέγγιζαν και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, είτε κτυπώντας το κουδούνι, είτε ελέγχοντας αυτές περιμετρικά. Ακολούθως και ενώ ο οδηγός του επιχειρησιακού αυτοκινήτου παρέμενε εξωτερικά της οικίας, κατοπτεύοντας το χώρο, εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματοκιβώτια.

Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων χρησιμοποιούσαν γάντια και κάλυπταν με κουκούλα ή full-face το πρόσωπό τους. Για τη μετάβασή τους και την διαφυγή τους από τους χώρους διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, του οποίου άλλαξαν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τον χρωματισμό, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, κινήθηκαν με το αυτοκίνητο που επέβαιναν κατά των αστυνομικών, με σκοπό να τους παρασύρουν, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα. Μετά από έρευνες σε δύο οικίες στις περιοχές Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρικών συσκευών, διαρρηκτικά εργαλεία, τσάντες, χρηματοκιβώτιο, ζεύγος συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, καθώς και δύο οχήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Καλυβίων, Βάρης και Βούλας και δύο ληστειών στην Αττική και στην Ηλεία. Όπως εξακριβώθηκε, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, ο 18χρονος και ο 22χρονος έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και ο 42χρονος για απάτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.