Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με διάρκεια 6 μηνών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χρονικό διάστημα 6 μηνών κηρύχθηκε το νησί της Ρόδου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλλαν προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απο χθες το βράδυ.

Ειδικότερα στη σχετική απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου, Νότιας Ρόδου, Λινδίων και Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις κλπ) που προέκυψαν
από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25-11-2019 στην παραπάνω περιοχή.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 25 Μαΐου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος, για τις Δημοτικές Ενότητες Αφάντου και Αρχαγγέλου οι οποίες έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την διαχείριση των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 05 Νοεμβρίου 2019, με την υπ. αρ. 155354/1108/13-11-2019 Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ: ΩΠΝ87ΛΞ-Σ4Η) κατόπιν της υπ. αρ. 8092/13-11-2019 σχετικής Εξουσιοδότησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, δεν συντρέχουν λόγοι εκ νέου κήρυξης τους για τους ίδιους λόγους (έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις 25-11-2019). Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα κήρυξης των ανωτέρω δύο Δημοτικών Ενοτήτων (Αφάντου και Αρχαγγέλου) δεν αρκεί για την διαχείριση των καταστροφών που εκδηλώθηκαν εκ νέου στις 25-11-2019, είναι δυνατή η παράταση της με νεότερο αίτημα».